Definitie van succes

HO - Succes - iStock_000006889936Small

“Je bent een succes wanneer je opstaat ​​in de ochtend,
’s avonds laat naar bed gaat
en tussendoor doet wat je wilt doen.”

                                                              Bob Dylan

Er bestaan verschillende manieren om je succes te meten, maar Dylan legt zijn magische vinger wel heel sterk op een belangrijke plek, want…
Hoe meet jij je succes, of sterker nog, hoe kun jij weten of je succesvol bent of juist niet?
Als je kiest voor de verkeerde maat, dan is de kans groot dat je telkens weer eindigt met het gevoel dat je een mislukking bent.

Je hebt namelijk niet die eindejaarsbonus gekregen, die uitdagende promotie is aan je voorbij gegaan, die prachtige opdracht of order is aan je neus voorbij gegaan, salarisverhoging zat er niet in, je geliefde heeft afscheid van je genomen en tegelijkertijd mocht je niet die leaseauto bestellen omdat deze ver boven het gestelde budget lag…

Het is je niet gelukt om 300.000 volgelingen op Twitter te krijgen en je hebt het al helemaal niet klaargespeeld om journalistiek Nederland zover te krijgen dat ze jou gaan stalken, omdat alles wat je zegt verheven wordt tot wereldnieuws.

Maar laten we eens naar Dylan’s definitie van succes kijken.

Maak jij een wezenlijk verschil in de wereld van vandaag door de manier waarop jij leeft, denkt en handelt?

Kan jij voor jezelf bevestigen dat je tussen het opstaan en het slapen gaan de dingen doet die jij graag wilt doen… en dat elke dag?
In feite is de waarheid in de definitie van Dylan, dat iedereen die iets wezenlijks voor deze wereld heeft betekend, leefde volgens deze definitie.

Een groot deel van de wereld besteedt dit deel van het jaar aan het vieren van enkele bijzondere dagen, waarbij bezinning vaak ook de aandacht heeft.

Waarom blijven we er altijd maar vanuit gaan dat je pas meetelt op het grote wereldpodium wanneer je beschikt over extreem veel geld, bekendheid en roem?

Is het niet zo, dat alles wat je nodig hebt om volop succesvol te zijn, datgene is wat Dylan beschrijft, namelijk het tussen wakker worden en slapen gaan, doen wat je graag wilt doen en wat je hart heeft?

Het enige wat je dus nodig hebt is de moed te hebben om op te staan ​​in de ochtend en te doen wat je intuïtie je dagelijks ingeeft te doen.

Kun jij je voorstellen hoe deze hele wereld er uit zou zien wanneer we allemaal volgens die wetmatigheid zouden leven en handelen?
Ik kan dromen, jij kunt dat ook, daarom… waarom niet?
Hans Oelen
Succescoach

Foto Hans Oelen Nieuw